Even kennismaken

Ik ben Jeanine Berendsen, 40 jaar, getrouwd en moeder van twee tienerdochters.

Na een jarenlange worsteling van overeten, ondereten en obsessief gedrag om mijn gewicht te kunnen beheersen, weet ik inmiddels uit ervaring dat échte vrijheid rondom eten mogelijk is. Het werd mij duidelijk dat ik eten (of juist niet eten) gebruikte om controle te krijgen over mijn emoties: als ik me onrustig voelde, maar ook als ik juist blij was. Daarnaast wilde ik ook gewoon graag slank zijn. Uiteindelijk beheerste eten en lijnen mijn leven.

Eén van de sleutels naar mijn herstel vond ik in de Bijbel. In Jeremia 15:15 staat:

 “Telkens als ik Uw woorden hoorde, nam ik ze als voedsel tot mij. Uw woorden gaven mij een diepe vreugde, want ik behoor U toe, o HEER....."

Toen ik begeleid werd om dit in mijn leven toe te passen, heeft het mij echt veranderd en kon ik weer gaan eten zoals het bedoeld is: om je lichaam te voeden. Het genieten van eten was ik helemaal kwijt geraakt. Maar ook dat heb ik terug! Geen dieet meer, geen dagelijkse weegmomenten en een stabiel en gezond gewicht.

Ik heb een groot verlangen gekregen om ook anderen de hoop te geven die ik heb gevonden; dat een stabiele, gezonde eet- en leefstijl echt mogelijk is.
Daarom ben ik de opleiding voor gewichtsconsulent gaan volgen en heb ik een door de Beroepsgroepvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) erkend diploma behaald.

De vele diëten en eettrends vertroebelen heel gemakkelijk het heldere zicht  op wat gezond eten inhoudt. Als voedingscoach kan ik je helpen om zicht te krijgen op wat een gezond en evenwichtig eetpatroon voor jou is. Met mijn fysiotherapeutische achtergrond kan ik je bovendien advies geven over goede en verantwoorde beweging. Op die manier doen we er alles aan dat jij een gezonde eet- én leefstijl zult bereiken!